Remonttia pakoon

Kolme viikkoa remonttievakkokodissa opetti, että sillä on totisesti väliä, missä sitä päänsä illalla kallistaa. Tärkeintä on sujuva arki, ja se toimi Hiisi Homesin tilapäiskodissa.

Remonttievakkokotimme oli 35 neliön perhestudio. L:n muotoisen pohjan ansiosta tilassa oli hyvä nukkua, vaikka joku oli keittiössä hereillä.

Kaupallinen yhteistyö: Hiisi Homes

Olen koko pitkän ikäni menestyksekkäästi vältellyt suuria remontteja. Olen ollut viisaampi kuin tiesinkään! Kodin remontoiminen ravistelee koko elämää, vaikka yrittäisi ulkoistaa kaiken tekemisen ammattilaisille. Sitä saa koko ajan olla metsästämässä milloin mitäkin ympäri kaupunkia: remonttitavaralähetyksiä verkkokaupoista, vetokahvoja erikoisliikkeistä, wc-paperitelineitä… Tekemistä on paljon enemmän kuin normaaleina viikkoina.

Tässä pyörityksessä elämä menee nopeasti aivan raiteiltaan. Hiisi Homesin remppakodissa arki onneksi toimi.

Remonttievakko: keittiö on must

Ihan ykkösjuttu oli kunnollinen keittiö. Kirjoitan tätä blogia jo kotona, jonne palasimme, kun remontti oli vielä vähän kesken. Olemme eläneet aamusta iltaan nouto-  ja mikroruualla sekä nuudeleilla. Se on ollut paitsi kallista, myös tylsää. Hiisi Homes -tilapäiskodissa oli helppo kokkailla ja läheisestä Kannelmäen Prismasta oli hyvä hakea ainekset. Tiskit ja pyykit saatiin pestyä koneissa.

Keittiössä sujui niin ruoanlaitto kuin pyykkihuolto.

Meidän tilapäiskoti oli 35 neliön perhestudio. Neliömäärä ei ole paljon neljälle ihmiselle, erityisesti kun yksi pieni vielä kovasti öisin heräilee. Mutta mahduimme hyvin. Tila on L:n muotoinen, jolloin keittiössä saattoi pitää valoja päällä, kun muut vielä nukkuivat.

Iso asia viihtyvyyden kannalta löytyi ulkoa. Lenkkimaastot niin Lassilan kuin Haagankin suuntaan ovat poikkeuksellisen hyvät – kuuluisaan Alppiruusupuistoon kävelee nopeasti muiden puistojen läpi.

Pohjois-Helsingistä löytyivät myös yllätyksekseni Helsingin ihan parhaat leikkipuistot. Lähimmässä puistossa, Lassilan Laurinniityssä oli kiipeilytelineitä, jollaisia meidän perheessä ei ole koskaan nähty. Myös Lassilan urheilupuiston trampoliinit pompittivat.

Mitä maksaa?

Viikonloppuisin teimme pieniä retkiä vähän kauemmas. Kävelimme Kannelmäen Trumpettipuistoon ja Pirkkolaan uimaan. Kuninkaantammen vuonna 2021 valmistuneeseen Vennynpuistoon matkustimme lyhyen matkan bussilla. Tällaisilla pienillä asioilla on väliä, kun lapsilla on helposti tylsää vieraassa kaupunginosassa ja kaukana omista kamoista.

Laurinniityn leikkipuisto oli tosi kiva. Erilaisia kiipeilytelineitä oli useampia, kaikki olivat ainakin meidän perheelle ihan uusia tuttavuuksia.

Yhteydet eri puolille kaupunkia toimivat hyvin. Keskustaan ja Pasilaan pääsee hetkessä junalla. Itään ja länteen pääsee busseilla. Kätevällä kulkemisella on väliä erityisesti, kun pitää kuljettaa lasta kouluun. Päivät pitenevät kohtuuttoman pitkiksi, jos yhteydet eivät pelaa.

Autolle olisi ollut paikka Hiisi Homesin autohallissa. Meillä ei autoa ole, mutta säilytimme hallissa taaperon rattaita. Se oli kätevää, ettei vaunuja tarvinnut säilyttää sisällä. Pari kertaa toimme ne ylös, etteivät unet olisi keskeytyneet.

Kolme viikkoa meidän perhestudiossa maksaa noin 1500 euroa. Meidän koko remonttibudussa se ei ole paljon, mutta säästi paljon hermoja, kun ei jouduttu syyslomaa enempää olemaan vanhempien nurkissa. Minusta oli myös hauskaa ”painua hiiteen” ja olla pitemmällä staycationilla naapurikaupunginosassa!

Harrastuksille ei varsinaisesti jää remontin aikana aikaa, siksi oli tärkeää päästä helposti lenkille rauhoittavaan ympäristöön.

#painuhiiteen

%d bloggaajaa tykkää tästä: